Menu

Overtocht

De moderne veerboten van Koninklijke NV Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) brengen u van en naar het eiland. Dagelijks tussen 6.30 en 21.30 uur kunt u ieder uur (op het halve uur) vanaf Den Helder naar Texel varen. De afvaarten vanaf Texel vertrekken op het hele uur tussen 6.00 en 21.00 uur.

Op zon- en feestdagen vaart de eerste boot van 1 april tot 1 oktober om 7.00 uur en van 1 oktober tot 1 april om 8.00 uur. Op 31 december vervallen de afvaarten van 21.00 uur en 21.30 uur.

Korting overtocht Texel-Den Helder

De overtocht met de dubbeldeks boten duurt slechts 20 minuten. Tip: op dinsdag, woensdag en donderdag hanteert TESO een kortingsregeling voor voertuigen. Het tarief is dan 30 procent lager. Vanaf Den Helder dient u op een van de genoemde dagen te reizen, vanaf Texel mag u op elke gewenste dag aan boord gaan.

Op de website van TESO (www.teso.nl) kunt u zelf uw reis plannen, het overtochttarief berekenen en direct uw tickets bestellen. U vindt er tevens een overzicht van de extra afvaarten (halfuursdienst) en verwachte wachttijden.

Drukte bij TESO?

Reserveren is bij TESO niet mogelijk. Bij verwachte drukte wordt volgens een halfuursdienstregeling gevaren. Reist u met het openbaar vervoer? Houdt u er dan rekening mee dat zowel in Den Helder als op Texel de busverbinding alleen aansluit op de reguliere afvaarten.